1. Mai intai trebuie sa va ganditi ce dimensiuni vreti sa aiba. Scrapbookul meu l-am facut pe jumatate de foaie A4. Insa, nu am taiat o foaie in 2, ci am indoit-o, astfel incat fiecare pagina se poate deschide. Am sa va arat o poza mai jos:
Deci, mai intai luam o pagina A4 cu orice modele pe ea (1) si o indoim la jumatate. Va arata ca img (3). Asa a iesit tot scrapbookul meu, dar voi il puteti face pe o foaie intreaga (1).
2. Scrapbookul nu trebuie sa fie unul simplu, tocmai asta e ideea, sa fie ceva mai mult decat un simplu jurnal, mai mult decat o simpla agenda, ceva presonalizat si special. Eu am adaugat fiecarei pagini mai multe "ramificatii" adica tot felul de buzunarase care se deschid, foi care se ridica, compartimente "secrete", abtibilduri, dantela, stampile, etc. Deci, pe fiecare pagina puteti sa adaugati ce vreti. Eu am sa va arat mai jos cateva modele de "ramificatii" pentru pagini:
Sper ca ati inteles ce am facut in imaginile de mai sus...dar in orice caz, am vrut sa zic ca puteti sa ii adaugati unei pagini oricate buzunarase, oricate foicele, ori cate deschizaturi vreti, pentru a fii cat mai interesanta! In prima imagine am facut mai multe foi care se pot deschide sau sa pot ridica si un buzunaras in care putem pune noi foite mai mici, iar in a doua imagine am facut o pagina care are ca doua ferestre care se deschid (sper ca intelegeti) :). Eu am desenat modelul pentru foile mai mari, dar si daca alegeti sa va faceti scrapbookul in dimensiuni mai mici, procedati la fel.
3. De fiecare data cand scrieti in scrap, daca vreti sa puneti poze si inca nu le aveti printate, face conturul unei poze si nu scrieti in acel loc, astfel cand va veti scoate pozele, veti avea loc sa le lipiti.
Deasemenea, puteti sa decupati pozele in forma de cerc, sau de triunghi, sau de inimioara, sau in orice forma, pentru ca paginile sa fie cat mai personalizate.
4. In scrapbook puteti sa lipiti si alte "chestii" adica decoratiuni de diferite feluri, cum ar fi o pana sau panglica sau dantela, sau orice vi se pare ca s-ar potrivi pe acea pagina sau cu intamplarea pe care ati scris-o pe acea pagina. Un exemplu bun este poza de mai jos, care are decoratiuni in relief si este foarte interesanta si originala. :)
5. O ultima idee pentru scrap ar fi alegerea copertilor. Putem deasemena sa facem o coperta handmade, din carton si din hartie colorata sau putem pur si simplu sa cumparam una. Acum depinde si de cum vreti...si coperta trebuie prinsa de foi fie prin spirala, fie printr-un snur (perforati paginile si coperta si le prindeti cu un snur, asta pentru un luc mai vintage). Puteti sa alegeti orice metoda, care va place mai mult si care se potriveste mai mult cu stilul scrapbookului vostru.
Sper ca v-ap placut ideile sau mai bine zis pasii pe care ar trebui sa ii urmati. :) Sa ne auzim cu bine! Noapte buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu